Langkau ke kandungan utama

Final semester as UiTMians!

Hello guys, it already 2020 and it will be my final semester at UiTM Shah Alam! 
So i was told myself ‘to keep writing my blog for the final  semester’ i will put my effort for blogging, hoping it wouldn’t be ‘angan angan semata’ 

So i have finished my internship journey! And i was back to Shah Alam, it’s already two days here. I didn’t have any lecture sessions yet, I’m just went to my faculty yesterday to submit my assignment and meet my girls. So I’m just updated these as i was read to others blog, it’s inspiring me to update my blog too! Just wanna say hello to my readers! See you soon. 

(Getting ready for my first class this afternoon! Bismillah)

Buttermilk spaghetti with my girls! 

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

My Skincare Reviews #MyNanoWhiteFresh

Sempena hari wanita sedunia pada hari ni, Rikaa nak buat reviews sikit, takde lah reviews sangat just nak share dengan korang pasala skincare yang Rikaa guna sekarang. Rikaa mula terpikat hati dengan produk Nano White Fresh sejak awal tahun ni, salah satu faktornya kerana packaging nano ni maigadd it's so cuteeee! Masa tu rasa nak lari lari pergi watsons beli produk ni, siap follow perkembangan nano kat facebook insta bagai, punya lah excited tau! *orang lain dah lama kot guna produk ni, maybe Rikaa ketinggalan hahaa*
Seperti yang diimpikan, Rikaa berjaya dapatkan produk ni di Giant, kebetulan pusing pusing bahagian toiletries ternampak si comel nano, terus grab okay! Tengok lah gambor nano Rikaa kat bawah sambil baca Rikaa punya reviews untuk setiap produknya. Let's go!

1. Deep cleansing charcoal mask - RM 21.90 2. Foam cleanser - RM 15.90 3. Miracle mist 9 in 1 - RM 20.50 4. Dark spot corrector - RM 18.50 5. Mattifying moisturizer - RM 21.50  *Sumber : FB/WATSONS  
Masa Rika…

Raya ft Pulau.

Selamat tengahari guys!
Seperti yang dijanjikan saya akan update cerita raya dipulau pulak. Betul lah sesuatu yang tak dirancang or we call as last minute plan ni memang selalu jadik khenn, 90% boleh proceed ke step seterusnya. Contohnya cerita raya saya kat pulau ni lah, last minute punya plan sebenarnya.


Alkisah di hari raya ketujuh, kami sekeluarga keluar jenjalan pastu singgah kat pantai(well terengganu banyak pantai so haruslah beraya pun ke pantai) Masa tu satu keluarga except my daddy yang tak ikut atas sebab tertentu, berlatarkan view pantai, angin bayu yang menyapa suasana pastu ditambah lagi dengan hidangan ikan celup tepung, ais jagung etc kitorang borak borak cam biasa. Out of the blue, kakak sulung cakap 'kak long dok rajin gi lagi perhentian'. Yeahh can you imagine rakyat terengganu tapi tak pernah jejakkan kaki ke Pulau Perhentian, sedangkan pengunjung dari negeri lain berpusu pusu ke Pulau Perhentian. So bila rakan sekerja tanya kakak saya 'camne Pulau Per…

Jom Buat Duit! #Cashzine

Hai guys! Tengah tengok baki akaun bank ke? Tengah cucuk duit nak shopping ke?
Kita tau zaman dah makin maju dan makin perlukan duit untuk menjalani  liku liku kehidupan. Ye dak? Macam cik rikaa ni sekarang tengah mereput kat rumah sebab cuti semester. Tak kerja ke? Tak. Lumrah manusia macam cik rikaa ni mesti lah nak membeli belah nak ada duit simpanan untuk masa depan. Maklum lah student ni perlu duit jugak nak survive, nak bayar sewa rumah nak makan nak beli buku semua. 
Ditakdirkan terjumpa lah satu app ni yang boleh bantu dapat extra income. Kena pulak dengan hobi cik rikaa yang suka baca artikel baca news, fuhh terus install app tu kat henpon cik rikaa yang tak seberapa tuu. Mungkin cik rikaa yang ketinggalan zaman kot, sebab bila godek godek nak cari info pasal app ni, dah banyak orang yang join (dah kaya diorang yang join, ohooo) App ni mudah jee, install secara percuma dekat playstore dan appstore tu. Pastu register lah. Mudah sangat haa. Nak tau tak app ape? Tengok gambar y…