Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2017

Menara Gading

Halooo! Sesape yang baca entri saya sebelum sebelum ni mesti tau kan, saya dapat sambung belajar. Masa zaman bebudak dulu selalu eksaited kalau sebut 'menara gading' rasa wow hebat nya! Teruja sangat. Tak sangka lagi tiga hari saya akan jejakkan kaki ke 'menara gading' kali ni saya yang stay sana bukan sekadar pergi hantar orang jee. Teruja ni nak pergi tempat baru. So segala peralatan periukbelanga pun dah hampir siap kemas! Dah lama tak kemas barang banyak banyak camni, hampir kosong almari. Semua benda nak angkut sekali ke sana. Umi cakap 'meme dokse kelik terus ko tigo tahun?' Hahahaa, punya lah banyak. Dah nama pun perempuan memang banyak lah barang barang :') Bila lagi kan nak feeling bawak barang banyak banyak?  Kelmarin dah keluar dengan US makan makan kejap, jumpa sebelum masing masing dah makin sibuk dengan uni kan. Tak sangka dulu belajar sekali sekarang dah berdikari eh kita semua? Takde yang dapat satu uni pun, masing masing jauh :'

Pantai Bukit Keluang

Hai guys! Entri throwback, ni cerita semalam. Sebab keluar tengahari balik pun dah petang pastu hujan lebat so tak leh nak on wifi end up tak leh nak update blog. So masa tengah free ni nak update lah. Tak nak bebel sangat lah hari ni. Malam selasa, saya whatsapp dengan Aqilah pastu decide nak jumpa 'little family' sebelum masing masing duk jauh T.T sob sob sob. Sedih ni nak berjauhan dengan mereka. So kami plan nak keluar makan makan pastu lepak pastu huhahuhaaaa. Saya ditugaskan untuk cari kedai, so google jee. Tapi terlajak ke Kuala Besut sebab tak perasan kedai ni hahahaa. Chef's Restaurant Perut masing masing dah kenyang, so jom gerak cari port nak lepak pulak. Tempat biasa kami pergi Pantai Bukit Keluang, Pantai Air Tawar tak cun sangat pastu takde tempat yang selesa untuk kami lepak duduk borak borak. Nasib macam menyebelahi kami, sebab sampai sana tak ramai orang pastu air pun tak pasang sangat so boleh lah kami menjelajah lebih sikit. Se

Pulau Perhentian

Hai guys!  Percutian pendek ke Pulau Perhentian, nak curlass sikit kita bagi nama short vacation! Acah acah minah salleh sikit, sebab pergi Pulau khenn. (kat sana port berjemur diorang, so tak pelik ah ) Percutian ni saya pergi  bulan lepas 26/07 hari rabu tak silap. At first tak confirm pun nak join, sebab ada yang takleh join atas sebab tertentu. Pastu lepas discuss semua dalam sepuluh orang confirm boleh pergi, sembilan pompuan comel + sorang lelaki burok. Lelaki burok tu Mr.S yee, mana boleh tak bawak nanti rindu (mohon korang jangan menyampah yee haha) Sempena hadiah birthday dia so i decided nak belanja lah lelaki itu, sebelum tu punya lah pening pikir hadiah birthday dia :) dah kenapa nak ceghita hal birthday pulak? Ampun kan princess yee lari topik pulak. Jom sambung ke Pulau Perhentian! So pagi rabu tu dalam jam 8 pagi kami dah tercongok kat jeti Kuala Besut tunggu Abang bot kami, nak bayar duit apa semua, kami dah booking awal awal pakej percutian tu, so takde lah s

Keputusan UPU !

Hai guys! Dah seminggu berlalu hebahan keputusan UPU bagi kemasukan pada bulan September nanti. Saya merupakan salah seorang calon menunggu seminggu yang lalu, pagi khamis tu punya lah cuak nak tunggu jam 12 nak cek keputusan, makan pun nak tak nak jee. Punya lah nervous tau, sejuk kaki tangan masa duk mengadap laman web UPU. TAHNIAH ANDA BERJAYA bla bla blaaa ! Perasaan masatu tak tau nak describe perasaan camne, bercampur baur dah. So saya tak nak korang tertanya tanya saya dapat kos apa? sambung uni mana? So saya bagitau jee lah, kot kot ada yang dapat sama kos dengan saya kee, dapat sama uni kee kan? Boleh ah jadik kawan baru (Sebenarnya tengah bimbang dapat kawan kawan camne nanti T.T)  So saya dapat tawaran untuk menyambung Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Taman dan Ameniti di UITM Shah Alam . Saya sendiri tak pasti kos ni camne, so ada lah usha usha kos ni pastu contact senior yang ambik kos ni, melalui penjelasan senior tu kos ni okay, kena dengan jiwa saya! Bua

Menunggu sesuatu yang tak pasti.

Hai ! Saya sedang stress, kebuntuan, kecelaruan minda dan seangkatan dengan perasaan yang begitu. Bimbang takut dan resah untuk menghadapi hari esok, takut untuk menerima keputusan yang tidak menyebelahi nasib. Tak kuat untuk menghadapi kekalahan.  Macam mana lah hari esok, apa lah keputusan yang saya akan dapat? Baik atau buruk? Bahagia atau kecewa? Doakan yang baik baik untuk keputusan UPU saya besok yer. Moga moga adalah secebis rezeki untuk saya menyambung pengajian ke peringkat yang lebih tinggi. Moga moga saya dapat meneruskan cita cita dan yang penting bagi senyuman kegembiraan untuk ahli keluarga saya! Ke manakah hala tuju hidupku?