Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2018

Vanity table from IKA.

Hai girls? Bila makin meningkat dewasa perempuan dengan alat mekap memang sangat kamceng gitu kan? Saya tabik lah kat pompuan yang jenis '' i don't care bout makeup.'' ,'' make up sale? it's important.'' Tahniah lah sebab awak masih boleh melawan nafsu mekap tu, yee lah boleh takdek perasaan pun tengok alat mekap ni. Beruntung tau sebab dapat save your money, but saya sejenis yang suka membeli tapi jarang guna yee, satu kepuasan bila beli barang mekap ke skincare produk ke. I love it! Dulu suka usha skincare sekarang dah makin dewasa ni boleh pulak tersuka makeup makeup. Lepas dah suka usha benda alah tu boleh pulak terniat nak ada vanity table sendirik haa. Susah eh jadik dewasa ni, semua benda nak tersuka tanpa sengaja khenn?  Since saya dah bercita cita nak ada vanity table ni (wahhhh kemain) so kena ada money, tau kan apa itu seketul money? No need to explain about what the meaning of money okayyhh. Memandangkan saya masih lagi pelajar

Sabturdate

Hai bloggers! tinggal beberapa hari lagi sebelum saya berangkat ke USA, tak sangka cuti sem dah sampai ke penghujungnya. Ayuh habis kan sisa sisa cuti dengan aktiviti yang berfaedah seperti mengeluarkan duit dari purse! Hahaha shopping sikit hari ni. food make me happy :) So, pagi tadi saya ikut my parents pergi melawat little brother di asramanya. Singgah pasar beli makanan untuk dibawa berkelah di asrama. Pastu singgah mall boleh pulak terbeli seluar and cardigan. Seluar tu untuk pakai dengan jaket fakulti nanti pastu cardigan tu memang dalam list nak beli pun. Maka berterbangan duit duit ku di situ. Dah melawat little brother kita gerak balik rumah. Oh lupa ada janji dengan si s nak keluar makan lepas zohor pulak. Haa tunggu apa lagi siap siap pulak nak keluar dengan si s. Keluar makan pastu boleh pulak dia offer nak bawak saya pergi Guardian! Memang mata bersinar bahagia lah bila dapat offer cenggitu, sebab bukan mudah si s nak offer bawak gi 'tempat terlarang'

Be Grateful.

Hai bloggers,  Awak semua dah ucapkan Alhamdulillah untuk hari ini? Bersyukur lah sebab kita masih diberi peluang untuk menyedut oksigen hari ini, dan masih diberi kesihatan. Saya bersyukur sangat sebab saya masih diberi peluang untuk tinggal di kolej sem hadapan. Bila kawan kawan bagitau dah boleh cek keputusan kolej, terus saya cek. Alhamdulillah permohonan saya berjaya! Tak sangka tau ada rezeki lagi nak stay kolej, kalau tak agak berat lah jugak nak kena menyewa kat luar, ye lah dengan sewa pastu transport lagi. Mana nak cari duit woi? Harap kan En P pun cukup cukup makan jee lah. Saya punya target, sekurang kurangnya sehingga sem tiga nak stay kolej, kalau sampai tahun terakhir pun okay jugak. Hhahahaa. Jadik sem baru ni kena aktifkan lagi diri sertai aktiviti kolej!  Abaikan rumah sampah yee. View daripada blok kolej saya, nun di atas bukit fakulti saya. Budak UiTM Shah Alam ( i call it USA for short, feeling overseas ) confirm tau ni kolej mana, rasanya ko

PICNIC 2.0

Hai, actually ni semalam punya cerita nak update semalam tapi saya tak berapa rajin. Hahaha. Ceritanya, sekarang saya sedang menikmati cuti semester, semua kawan kawan pun balik bercuti jugak lah khenn. Jadi kami rancang lah aktiviti untuk berkumpul bergosip, ups. Rancang punya rancang kitorang nak buat bbq kat pantai, memandangkan ada yang nak hiking (rindu pantai rindu bukit) Saya tak hiking pun, takut makin kurus jee (padahal malas nak berpeluh)  Pagi tu mendung. Sejuk jee. Selesai hiking, bbq, makan makan sambil gosip (well girls) one of us nak mandi pantai, tapi yang lain semua tak nak mandi pantai, yee lah air pantai kan masin pahtu berlengas (paham tak?) dengan panas nya, so kami taknak mandi pantai. Tup tup terkeluar idea nak mandi sungai pulak! semua excited lah nak mandi sungai, jadi terus kemas kemas gerak ke sungai.  Semua empat buah kereta, saya gerak ngan si s. Kitorang berdua lambat sikit sebab ada hal, dengan jumpa kucing pastu saya duk main main ngan k