Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2018

Raya ft Pulau.

Selamat tengahari guys! Seperti yang dijanjikan saya akan update cerita raya dipulau pulak. Betul lah sesuatu yang tak dirancang or we call as last minute plan ni memang selalu jadik khenn, 90% boleh proceed ke step seterusnya. Contohnya cerita raya saya kat pulau ni lah, last minute punya plan sebenarnya. Tempat perbincangan. Pantai tak pernah mengecewakan. Alkisah di hari raya ketujuh, kami sekeluarga keluar jenjalan pastu singgah kat pantai(well terengganu banyak pantai so haruslah beraya pun ke pantai) Masa tu satu keluarga except my daddy yang tak ikut atas sebab tertentu, berlatarkan view pantai, angin bayu yang menyapa suasana pastu ditambah lagi dengan hidangan ikan celup tepung, ais jagung etc kitorang borak borak cam biasa. Out of the blue, kakak sulung cakap 'kak long dok rajin gi lagi perhentian'. Yeahh can you imagine rakyat terengganu tapi tak pernah jejakkan kaki ke Pulau Perhentian, sedangkan pengunjung dari negeri lain berpusu pusu ke P

Raya? Why not.

Hai guys! so sekarang saya tengah cuti semester sebab baru habis exam. Alhamdulillah untuk semester kedua dan tahun pertama ini. Blog pun dah lama menyepi, i didn't have enough time untuk update new entry, asyik site visit assignments manjang walaupun banyak story yang nak share, tapi apakan daya daku kesuntukkan masa. Memandangkan cuti bermula dan saya dah free dari segala assignments test etc saya akan cuba sedaya upaya untuk selalu update entri baru yee. #Prayforme ! First syawal acah ayu ayu gitu :) It's still Syawal right? So why not kita mula dengan entri raya 2018! Selamat hari raya maaf zahir dan batin guys, walaupun kita tak kenal khenn, maaf kalau tersalah bahasa dalam berblogging, terlepas pandang sebarang komen. So let's raya again ... i mean let's start with my raya stories. First syawal macam biasa, bila dah usia makin meningkat ni so strategi raya mula mengalami tranformasi (tudiaaa ayat) Maksudnya dulu zaman budak budak first raya lah nak