Langkau ke kandungan utama

Raya Bawah Jambatan?

Hi guys! Salam lebaran buat umat islam seantero dunia ;)

Setelah sekian lama diri ini menyepi, kini muncul kembali. Huihuuihuiii
Last post yang raya tahun lepas kan? So ni pun nak post raya jugak lah. Memandangkan kita masih di bulan Syawal maka diri ini ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Ampun maaf dipinta sebab tak update blog. Fuhh rasa kekok nak menaip, sebab dah hampir setahun meninggalkan blog ni. Nasib baik lah blog ni masih menerima diri ini. 



Acamne raya tahun ni? Meriah ke idok? Cik rika tak berapa nak sakan beraya sebab raya keempat dah kena balik ke universiti. Al maklum lah hidup seorang pelajar universiti ni kan. Assignment berlambak, dengan final presentation lagi. Fuhh penat oii (ni lah salah satu sebab tak sempat nak menaip blog) Dalam kesibukkan assignment tu, sempat jee beraya ke hulu ke hilir. Tengok tajuk mesti curious kan? Raya bawah jambatan, acamne tuu? Cik Rika takde rumah ke? 

Sabar, meh Cik Rika kongsi cerita ngan korang eh. Sekarang ni kan heboh jee kat feed instagram gambah jambatan angkat Kuala Terengganu tuu. Alah yang ala ala London Bridge, tapi ni versi Malaysia punya. Semua tak lepas peluang nak bergambar berlatar belakangkan jambatan angkat tu. So Cik Rika sebagai rakyat negeri Terengganu ni wajib lah bergambar jugak! Baru lah anak Terengganu gitu!

Sat naa nak waze jalan ke jambatan hati kita. Eh gurau jee.
Bawak bersabar yeee, tengah carik gambar ni. Hahahhaa
.
.
.
.
.

Salam lebaran dari Drawbridge uollss. 

Dapat jugak background drawbridge.
Masa Cik Rika pergi ni raya ketiga. Makanya penuh manusia di sekitar duk bergambar. Cik Rikaa ambik dari jauh jee, asal ada gambar ootd nak upload dekat instagram kan. Terengganu jee kan, lepas ni boleh pergi lagi semata nak ootd. Cehh kau berlagak eh. Hahahhaa. Setakat ni jee lah cerita raya Cik Rikaa, nanti share lah cerita raya korang sekali yee, nak lah jugak tau. Doakan Cik Rikaa untuk final exam minggu depan yee, nak sambung study dulu. Babaii guys! 

#Psst pssttt kalau Cik Rikaa buat vlog raya okay ke?



Ulasan

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

My Skincare Reviews #MyNanoWhiteFresh

Sempena hari wanita sedunia pada hari ni, Rikaa nak buat reviews sikit, takde lah reviews sangat just nak share dengan korang pasala skincare yang Rikaa guna sekarang. Rikaa mula terpikat hati dengan produk Nano White Fresh sejak awal tahun ni, salah satu faktornya kerana packaging nano ni maigadd it's so cuteeee! Masa tu rasa nak lari lari pergi watsons beli produk ni, siap follow perkembangan nano kat facebook insta bagai, punya lah excited tau! *orang lain dah lama kot guna produk ni, maybe Rikaa ketinggalan hahaa* Seperti yang diimpikan, Rikaa berjaya dapatkan produk ni di Giant, kebetulan pusing pusing bahagian toiletries ternampak si comel nano, terus grab okay! Tengok lah gambor nano Rikaa kat bawah sambil baca Rikaa punya reviews untuk setiap produknya. Let's go! Tadaa comel kan saya ^^ 1. Deep cleansing charcoal mask - RM 21.90 2. Foam cleanser - RM 15.90 3. Miracle mist 9 in 1 - RM 20.50 4. Dark spot corrector - RM 18.50 5. Mattifying

November never say goodbyes

 Hello guys! It was last day of November 2020, then December which is the last month for 2020! Hoping this last month will create a better memories to us.  I had a wishlist for my new year, that is I want to have a planner because 2021 will be a new phase of my life and I want to became a systematic person :) I hope my new year will be more clear if I plan well on my planner, it is right? I think, by having a planner will make us become more energized to start our day, as will have plan what we want to achieve for each day.  So I has surveyed a few social medias like instagram, pinterest and shopee that sell planner for 2021. Oh em jii, I has found too many planners with variety of designs that make me blank to choose which one is suit with my personality and the most important is suit with my POCKET!  Gonna update soon on my planner that I will buy! Stay tuned guys, if uolls has any suggestion u can leave a comment too :D Have a nice day! If I has a good handwritten I will customize m

Final semester as UiTMians!

Hello guys, it already 2020 and it will be my final semester at UiTM Shah Alam!  So i was told myself ‘to keep writing my blog for the final  semester’ i will put my effort for blogging, hoping it wouldn’t be ‘angan angan semata’  So i have finished my internship journey! And i was back to Shah Alam, it’s already two days here. I didn’t have any lecture sessions yet, I’m just went to my faculty yesterday to submit my assignment and meet my girls. So I’m just updated these as i was read to others blog, it’s inspiring me to update my blog too! Just wanna say hello to my readers! See you soon.  (Getting ready for my first class this afternoon! Bismillah) Buttermilk spaghetti with my girls!