Langkau ke kandungan utama

Jom Buat Duit! #Cashzine

Hai guys!
Tengah tengok baki akaun bank ke?
Tengah cucuk duit nak shopping ke?

Kita tau zaman dah makin maju dan makin perlukan duit untuk menjalani  liku liku kehidupan. Ye dak? Macam cik rikaa ni sekarang tengah mereput kat rumah sebab cuti semester. Tak kerja ke? Tak. Lumrah manusia macam cik rikaa ni mesti lah nak membeli belah nak ada duit simpanan untuk masa depan. Maklum lah student ni perlu duit jugak nak survive, nak bayar sewa rumah nak makan nak beli buku semua. 

Ditakdirkan terjumpa lah satu app ni yang boleh bantu dapat extra income. Kena pulak dengan hobi cik rikaa yang suka baca artikel baca news, fuhh terus install app tu kat henpon cik rikaa yang tak seberapa tuu. Mungkin cik rikaa yang ketinggalan zaman kot, sebab bila godek godek nak cari info pasal app ni, dah banyak orang yang join (dah kaya diorang yang join, ohooo) App ni mudah jee, install secara percuma dekat playstore dan appstore tu. Pastu register lah. Mudah sangat haa. Nak tau tak app ape? Tengok gambar yang cik rikaa seludup daripada pak cik google nih.




Tadaaaaaa!!!

Nama diberi Cashzine. Apa yang korang perlu buat lepas register tu? Baca lah artikel yang disediakan, korang boleh pilih untuk bahasa melayu atau inggeris yee. Setiap artikel korang akan dapat 50 coins. 10000 coins = RM1. Mudah jee, scroll artikel tu pun dah dapat kumpul coins tu. Bila korang install korang ada 0 coins, kalau korang nak dapat coins yang banyak iaitu sebanyak 8000 coins  (berbelit ayat eh) korang just masukkan invitation code dengan code 1673526. Nak lebih jelas korang boleh tengok dekat youtube cara nak register and masukkan invitation code tu.

Make sure guna invitation code cik rikaa tu 1673526 (bantu lah cik rikaa nak kumpul duit beli buku semester depan. sob sob sob) Once korang dah ada akaun cashzine tu korang akan ada invitation code korang pulak, so korang boleh promote benda ni dekat atuk nenek korang guna invitation code korang lah pulak. 

Dah takyah pikir pikir lagi pergi install cepat! Guna invitation code 1673526 then korang dapat 8000 coins! Kalau ada sebarang pertanyaan boleh tinggalkan komen atau dm cik rikaa dekat instagram yee. Terima kasih! Kita sama sama kongsi rezeki dan membantu. 


Ulasan

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

My Skincare Reviews #MyNanoWhiteFresh

Sempena hari wanita sedunia pada hari ni, Rikaa nak buat reviews sikit, takde lah reviews sangat just nak share dengan korang pasala skincare yang Rikaa guna sekarang. Rikaa mula terpikat hati dengan produk Nano White Fresh sejak awal tahun ni, salah satu faktornya kerana packaging nano ni maigadd it's so cuteeee! Masa tu rasa nak lari lari pergi watsons beli produk ni, siap follow perkembangan nano kat facebook insta bagai, punya lah excited tau! *orang lain dah lama kot guna produk ni, maybe Rikaa ketinggalan hahaa* Seperti yang diimpikan, Rikaa berjaya dapatkan produk ni di Giant, kebetulan pusing pusing bahagian toiletries ternampak si comel nano, terus grab okay! Tengok lah gambor nano Rikaa kat bawah sambil baca Rikaa punya reviews untuk setiap produknya. Let's go! Tadaa comel kan saya ^^ 1. Deep cleansing charcoal mask - RM 21.90 2. Foam cleanser - RM 15.90 3. Miracle mist 9 in 1 - RM 20.50 4. Dark spot corrector - RM 18.50 5. Mattifying

November never say goodbyes

 Hello guys! It was last day of November 2020, then December which is the last month for 2020! Hoping this last month will create a better memories to us.  I had a wishlist for my new year, that is I want to have a planner because 2021 will be a new phase of my life and I want to became a systematic person :) I hope my new year will be more clear if I plan well on my planner, it is right? I think, by having a planner will make us become more energized to start our day, as will have plan what we want to achieve for each day.  So I has surveyed a few social medias like instagram, pinterest and shopee that sell planner for 2021. Oh em jii, I has found too many planners with variety of designs that make me blank to choose which one is suit with my personality and the most important is suit with my POCKET!  Gonna update soon on my planner that I will buy! Stay tuned guys, if uolls has any suggestion u can leave a comment too :D Have a nice day! If I has a good handwritten I will customize m

Final semester as UiTMians!

Hello guys, it already 2020 and it will be my final semester at UiTM Shah Alam!  So i was told myself ‘to keep writing my blog for the final  semester’ i will put my effort for blogging, hoping it wouldn’t be ‘angan angan semata’  So i have finished my internship journey! And i was back to Shah Alam, it’s already two days here. I didn’t have any lecture sessions yet, I’m just went to my faculty yesterday to submit my assignment and meet my girls. So I’m just updated these as i was read to others blog, it’s inspiring me to update my blog too! Just wanna say hello to my readers! See you soon.  (Getting ready for my first class this afternoon! Bismillah) Buttermilk spaghetti with my girls!