Langkau ke kandungan utama

Eco Shop Mini Haul

Assalamualaiikum! 

Jadi hari ni cikrikaa nak berbahasa 'melayu rojak' lah pulak, baru syok nak bercerita! Hari ni cikrikaa singgah ke kedai puaka! Seram tak? Takde lah, hari ni cikrikaa pergi kedai eco shop, parents cikrikaa cakap 'kedai hantu' sebab masuk je situ terus tak sedarkan diri. Ye lah, kononnya nak beli penyapu je sekali sampai rumah bukan setakat penyapu tapi sekali dengan tong sampah mop lantai pinggan mangkuk  yang mengikut balik. Tak ke berpuaka macam tu? Hahahahhahhaaa.

Takdi cikrikaa kononnya 'hmm takde nak beli apa pun ni'. Boleh percaya ke ni? Betul la orang kata, perancangan tak semestinya apa yang dilakukan. Ceewahhhhh ayat berbelit! Tak mau cakap banyak, meh cikrikaa belanja gambar hasil tangkapan hari ni. 

.

.

.

Tudiaaa berapa barang? Daripada cakap takde nak beli apa pun, sekali sepuluh barang mengikut balik rumah oi! Memang berpuaka campur behantu betoi la kedai eco ni, seram tak seram. Ni kalau umi tak pesan 'jangan lama sangat' mau nya tak jumpa jalan keluar :D cikrikaa tak boleh betul menahan diri bila tengok kotak cantik harga murah! Fuhh mau menyesal kalau tak beli. Kapas muka, pewangi tandas ngan penyangkut baju tu kita kategorikan sebagai keperluan la yee, sebab memang berguna. Yang selebihnya tu hanyalah kemahuan tetapi tak menyesal okay (ayat penyedap hati, tapi dua ringgit je kan :p).

 

Yang ni rasa nak menjerit tau! Tak sangka jumpa benda ni dekat kedai eco, ofc la dua ringgit seposen je, murah ke murah sangat ni? Plastik dia cantik tebai elok, kiranya tersangat berbaloi la dengan harga! By the way ada banyak lagi saiz dan bentuk, cikrikaa pun pening nak memilih. Tapi bila teringatkan lipmattes yang bersepah dalam bekas so pilih la yang ni, tersusun elok. Oh, kalau ada yang nak beli atau usha produk kekasih boleh komen ye. (sempat lagi promote bisness).


Haaa ni ape benda pulak? Actually benda ni cikrikaa selalu nampak youtubers review dan telah menarik hati ini, jadi alang-alang menjengah ke kedai hantu ni cikrikaa usha la koleksi perfume, edp dan body spray yang available. Tu diaaa banyak betul tersusun dekat rak! Rambang mata nak pilih yang mana tau. Kesimpulannya, cikrikaa pilih yang mana packaging menawan hati je, bau dia wani ke tak kita tolak tepi XD!
.
.
.
Suprisingly, semua wangiiiiii! Cikrikaa taktau nak describe macam mana sebab cikrikaa bukn penggemar perfume. So korang kena pi borong sendiri la ye hheheheheee. Lupa pulak nak tangkap gambar botol dia, botol pun lawa okay! Dia punya kandungan berbeza tapi harga sama! Ni tengah menaip pun masih terbau wangiannya tau. Korang pergi beli sekarang! Kualiti setaraf dengan harga la ye, jangan la expect sekali sembur tahan sampai ke 7 8 jam yee.

Dah la korang, cikrikaa dah mengantuk zzZzz. Korang jangan lupa tau pergi borong perfume dekat kedai eco! Kalau taknak guna kat badan, boleh sembur dekat dalam almari, dekat bilik, cadar semua tu. Yang penting wangi dan menenangkan!




Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

My Skincare Reviews #MyNanoWhiteFresh

Sempena hari wanita sedunia pada hari ni, Rikaa nak buat reviews sikit, takde lah reviews sangat just nak share dengan korang pasala skincare yang Rikaa guna sekarang. Rikaa mula terpikat hati dengan produk Nano White Fresh sejak awal tahun ni, salah satu faktornya kerana packaging nano ni maigadd it's so cuteeee! Masa tu rasa nak lari lari pergi watsons beli produk ni, siap follow perkembangan nano kat facebook insta bagai, punya lah excited tau! *orang lain dah lama kot guna produk ni, maybe Rikaa ketinggalan hahaa* Seperti yang diimpikan, Rikaa berjaya dapatkan produk ni di Giant, kebetulan pusing pusing bahagian toiletries ternampak si comel nano, terus grab okay! Tengok lah gambor nano Rikaa kat bawah sambil baca Rikaa punya reviews untuk setiap produknya. Let's go! Tadaa comel kan saya ^^ 1. Deep cleansing charcoal mask - RM 21.90 2. Foam cleanser - RM 15.90 3. Miracle mist 9 in 1 - RM 20.50 4. Dark spot corrector - RM 18.50 5. Mattifying

November never say goodbyes

 Hello guys! It was last day of November 2020, then December which is the last month for 2020! Hoping this last month will create a better memories to us.  I had a wishlist for my new year, that is I want to have a planner because 2021 will be a new phase of my life and I want to became a systematic person :) I hope my new year will be more clear if I plan well on my planner, it is right? I think, by having a planner will make us become more energized to start our day, as will have plan what we want to achieve for each day.  So I has surveyed a few social medias like instagram, pinterest and shopee that sell planner for 2021. Oh em jii, I has found too many planners with variety of designs that make me blank to choose which one is suit with my personality and the most important is suit with my POCKET!  Gonna update soon on my planner that I will buy! Stay tuned guys, if uolls has any suggestion u can leave a comment too :D Have a nice day! If I has a good handwritten I will customize m

Final semester as UiTMians!

Hello guys, it already 2020 and it will be my final semester at UiTM Shah Alam!  So i was told myself ‘to keep writing my blog for the final  semester’ i will put my effort for blogging, hoping it wouldn’t be ‘angan angan semata’  So i have finished my internship journey! And i was back to Shah Alam, it’s already two days here. I didn’t have any lecture sessions yet, I’m just went to my faculty yesterday to submit my assignment and meet my girls. So I’m just updated these as i was read to others blog, it’s inspiring me to update my blog too! Just wanna say hello to my readers! See you soon.  (Getting ready for my first class this afternoon! Bismillah) Buttermilk spaghetti with my girls!